House on the Green

 

Extension of a country home located on a charming village green in rural Kent.

 

The client's brief was to renovate & rationalise an existing property that had gone through a succession of alterations, becoming fragmented over time.

 

By extending the property, not only provided the additional space required but also created a building of a proportion more suitable to the site, repositioning the house centrally on the plot. 

 

With the rear facade, there was an opportunity to be more expressive, with a series of glazed gables allowing light to penetrate deep into a series of open-plan spaces.

 

From the Designer, ‘We were challenged with delivering this project through construction to completion, assisting the client on-site in delivering the scheme on a tricky Green-Belt site.’

Type  Residential Extension

Client  Private Client

Location  Meopham, Gravesend

Constraints  Conservation Area & Green Belt

Status  Completed

Start of Construction Works
Forming of the Upper Level
Picture Window
Vista
Forming of the Roof
Roof Timbers
Dining Room Roof Form
Nearing Completion
Oak Staircase
Kitchen
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2020 JRD Kent Ltd