The Granary

 

Design of a new build Residential Barn fusing traditional design with modern comforts & sustainable technology


Situated on the outskirts of West Malling, the site is located on a farm away from neighbouring properties, presenting the opportunity to create a design that is unique & exciting.

The client set us the challenge of delivering their dream home; a residence in the style of a classic rural barn that will merge traditional design & materials with open-plan and modern technology.

With rolling fields in every direction, the early emphasis was to make the most of the surrounding landscape by framing views, & in return, allowing natural light into the building bathing rooms in sunshine. The materials palette has also been inspired by the location, combining oak & Kent ragstone using traditional techniques local to the area.

From the Designer, ‘With a project such as this, it is important to gain an understanding of the parameters as early as possible; planning wise, spatially, & financially. With this, we have tailored our service to suit the requirement of the client, starting with an in-depth site appraisal testing the viability of the scheme before the design stage can commence.’

‘Still, in the preliminary stage, this project has the potential to create something truly special.’

Type  New Build

Client  Private Client

Location  West Malling

Constraints  None

Status  Planning

The Granary Concept Sketch
The Granary Concept Section
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2020 JRD Kent Ltd