Tunbridge Wells Abode

Renovation & Basement conversion of a family home located along Frant Road in the heart of Tunbridge Wells.

 

The brief to extend the existing property quickly evolved into the restoration of this charming villa, requiring a sensitive approach to maintain a balance between the original features and modern-day luxuries.

 

At the core of the project was the creation of a subterranean basement that would house a swimming pool and spa providing sanctuary from outside distractions. Throughout the rest of the house, a series of sympathetic extensions provided the required space whilst internal alterations helped to improve the flow & create a mix of open plan & private spaces.

 

A slender garden slopes away from the property providing an opportunity for split levels, offering captivating vistas that change with the seasons. 

 

From the Designer, ‘From the offset, the intention was to renovate the property with the view to creating a home that will be enjoyed by generations to come, with an emphasis on quality and longevity. 

 

Forming a basement underneath the existing structure would not have been possible without the planning & collaboration from a number of skilled professionals over a number of years.

 

The end result is a showcase of combing contemporary technologies & traditional craftsmanship to create a feeling of lasting permanence.’

Type  Residential Extension & Basement

Client  Private Client

Location  Tunbridge Wells

Constraints  None

Status  Completed

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2020 JRD Kent Ltd